İhale üzerinde bırakılan isteklinin iş hacmini belgeleyen yapım işleri ciro belgesinin sunulmaması ve yeterlik incelemesi - 2022/UY.II-1701

KÜNYE

  • Toplantı No: 2022/060
  • Gündem No: 122
  • Karar Tarihi: 28.12.2022
  • Karar No: 2022/UY.II-1701
  • Başvuru Sahibi: Makimsan Asfalt Taah. İnş. San. ve Tic. A.Ş.
  • İhaleyi Yapan İdare: Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı
  • İKN: 2022/1016500
  • İhale Adı: Aydın İli Genelinde Yol Yapım, Bakım, Onarım ve Alt Yapı İşleri Yapımı

Özet

İhale üzerinde bırakılan isteklinin iş hacmini tevsik eden yapım işleri cirosu belgesini sunmaması nedeniyle teklifinin değerlendirme dışı bırakılması kararı

Başvuru / İddialar

Başvuru sahibi, ihale üzerinde bırakılan isteklinin yeterlik bilgileri tablosunda ve iş deneyim belgelerinde eksiklikler olduğunu, fiyat dışı unsur puanlamasının hatalı yapıldığını ve iş hacmini tevsik eden belgelerin uygun olmadığını iddia etmiştir.

Kurul Değerlendirmesi

İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklif bedeli 374.785.403,00 TL olup, yapım işleri cirosunun teklif bedelinin %15’i olan en az 56.217.810,45 TL olması gerekmektedir. Sunulan meslek mensubu tarafından düzenlenmiş yapım işleri ciro bilgileri tablosunda bu tutarın karşılandığı tespit edilmiştir. Ancak başvuru sahibinin teklif dosyasında yapım işleri cirosunu tevsik eden belge sunulmamış, sadece Kurumlar Vergisi Beyannamesi sunulmuştur. Mevzuata göre iş hacminin tevsiki için yapım işleri cirosunu gösteren meslek mensubu tarafından düzenlenmiş belge sunulması zorunludur.

Genel Soru–Cevap

Soru: İş hacmini tevsik etmek için sunulan belgelerin meslek mensubu tarafından düzenlenmiş olması neden önemlidir?
Cevap: İş hacminin tevsiki, teklifin yeterliliğini objektif ve doğrulanabilir şekilde ortaya koymak içindir. Bu nedenle, belge içeriğinin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlamak adına yapım işleri cirosunu gösteren belgenin meslek mensubu tarafından düzenlenmiş olması zorunludur. Resmi onay veya meslek mensubu imzası olmayan belgeler, iş hacmi tevsikinde yeterli kabul edilmez ve teklifin değerlendirme dışı kalmasına neden olabilir.

Soru: İhale dokümanında iş hacmi için belirlenen oran sağlanmış olsa bile, bu oranı gösteren belge eksik veya uygun değilse nasıl bir değerlendirme yapılır?
Cevap: İş hacmi oranı sağlanmış olması tek başına yeterli değildir; bu bilgiyi belgeleyen resmi ve mevzuata uygun bir belgenin sunulması gerekir. Belge eksik veya mevzuata aykırı ise, teklif uygunluk kontrolünde elenebilir. Yani, miktar ve oran sağlansa bile, tevsik belgesi mevzuata uygun değilse teklif kabul edilmez.

Soru: İş hacminin tevsiki bakımından, deneyim belgeleri ile sunulan yapım işleri cirosu belgeleri arasında ne tür farklar ya da tamamlayıcılıklar vardır?
Cevap: Deneyim belgeleri genellikle belirli projelerde gerçekleştirilen işlerin somut kanıtlarıdır, ancak iş hacmi kriterini doğrudan karşılamayabilir. Yapım işleri cirosu belgesi ise, isteklinin belirli bir dönemde gerçekleştirdiği toplam yapım işlerinin parasal büyüklüğünü gösterir. İş hacminin tevsikinde sadece deneyim belgesine dayanmak çoğu durumda yeterli olmaz; ayrıca meslek mensubu tarafından düzenlenmiş yapım işleri cirosu belgesi sunulması istenir.

Soru: Teklif değerlendirmesinde fiyat dışı unsurlar puanlaması iş hacmi tevsiki ile nasıl ilişkilendirilir?
Cevap: Fiyat dışı unsur puanlamasında iş hacmi veya yeterlilik kriterleri dikkate alınırken, bu kriterlerin mevzuata uygun ve belgelerle desteklenmiş olması gerekir. Eğer iş hacmi tevsik belge eksikliği veya uygunsuzluğu varsa, puanlama hatalı yapılmış sayılır ve sonuca göre teklif elenebilir ya da sonucuna itiraz konusu olabilir.

Soru: Mevzuatta zorunlu kılınan belgeler yerine farklı belgelerin sunulması halinde ihalede hangi hukuki sonuçlar doğabilir?
Cevap: Mevzuatta istenen zorunlu belgeler yerine uygun olmayan veya başka belgelerin sunulması, teklifin mevzuata aykırı değerlendirilmesine ve elenmesine yol açabilir. Bu durum, ihale sürecinin iptali, yeniden değerlendirme ya da idari dava süreçlerine neden olabilir. Dolayısıyla, istenen belgelerin tür ve içeriğine uygun olarak sunulması önem taşır.

Vakaya Özel Soru–Cevap

Soru: İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklif bedelinin %15’i oranında yapım işleri cirosunu tevsik etmesi zorunlu ise, ihale üzerinde bırakılan istekli bu zorunluluğunu hangi belge ile yerine getirmiş olmalıdır?
Cevap: İhale üzerinde bırakılan isteklinin, iş hacmini tevsik etmek için, meslek mensubu tarafından düzenlenmiş yapım işleri cirosu belgesini sunması zorunludur. Başvuru dosyasında sadece Kurumlar Vergisi Beyannamesi sunulması yeterli değildir.

Soru: Başvuru sahibi ihale üzerinde bırakılan isteklinin yeterlik ve iş deneyim belgelerinde eksiklik olduğunu iddia etmiş; Kurul bu iddiayı nasıl değerlendirmiştir?
Cevap: Kurul, ihale üzerinde bırakılan isteklinin iş hacmini tevsik eden yapım işleri cirosu belgesini sunmadığını ve bu nedenle teklifinin mevzuata aykırı olduğunu tespit edip, başvuru sahibinin iddiasını haklı görmüş; ihale işlemlerinin mevzuata uygun şekilde yeniden yapılmasına karar vermiştir.

Soru: İhale üzerinde bırakılan isteklinin sunması gereken yapım işleri cirosu belgesi sunulmadığında, teklif üzerinde ne tür bir işlem yapılmıştır?
Cevap: İhale üzerinde bırakılan isteklinin yapım işleri cirosunu gösteren belgeyi sunmaması sebebiyle teklifi mevzuata aykırı bulunmuş ve değerlendirme dışı bırakılmıştır.

Soru: Kurumlar Vergisi Beyannamesinin iş hacmi tevsiki için yeterli olmamasının sebebi nedir?
Cevap: Kurumlar Vergisi Beyannamesi, iş hacmini gösteren resmi ve meslek mensubu tarafından düzenlenen yapım işleri cirosu belgesi niteliğinde olmadığı için, iş hacminin tevsiki amacıyla geçerli belge olarak kabul edilmemektedir.

Detaylı Analiz

İlgili vakada uyuşmazlık, ihale üzerinde bırakılan isteklinin iş hacmine ilişkin yeterlik kriterini taşıyıp taşımadığına odaklanmaktadır. Başvuru sahibi, söz konusu isteklinin yeterlik bilgileri tablosunda ve iş deneyimini gösteren belgelerde eksiklik olduğunu, ayrıca fiyat dışı unsur puanlamasının bu eksiklikler dikkate alınmadan yapıldığını ileri sürmüştür. Uyuşmazlığın özünü ise, teklif bedelinin yüzde on beşine denk düşen bir yapım işleri cirosuna sahip olunup olunmadığından ziyade, bu kriterin yerine getirilmesini belgeleyen resmi evrakların sunulmasına ilişkin usuli eksiklik oluşturmaktadır.

İhale süreci içerisinde, iş hacmini tevsik amacıyla sunulması gereken temel doküman meslek mensubu tarafından düzenlenmiş bir yapım işleri cirosu belgesidir. Vakada, ihale üzerinde bırakılan istekli tarafından Kurumlar Vergisi Beyannamesi sunulmuş ancak bu belge, mevzuatta aranan biçimsel ve içeriksel özellikleri taşımadığı için yeterlilik değerlendirmesinde dikkate alınmamıştır. Kurumlar Vergisi Beyannamesi, ilgili mali dönemin genel gelir bilgilerini kapsasa da, iş hacmini oluşturan ve doğrudan yapım işlerinden elde edilen ciroların ayrıştırılmış finansal sunumunu sağlamadığı için, teknik olarak iş hacminin somut tevsiki için geçerli görülmemektedir.

Bu vakada “esaslı unsur” kavramı, yalnızca eksik bilgi verilmesiyle değil, teklifin değerlendirme dışı kalmasına yol açacak türden temel bir belge eksikliğiyle ilişkilendirilmiştir. Yapım işleri cirosunu tevsik eden belgenin sunulmaması, teklifi şeklen ve esasen geçersiz kılan bir eksiklik olarak değerlendirilmiştir. Kamu alımlarında esaslı unsur niteliğindeki belge ve bilgilerdeki eksiklikler, tamamlatılabilecek belge türlerinden farklı olarak ihalenin sonuçlarını doğrudan etkileyen, geri dönülemez sonuçlar doğurabilen niteliktedir. Bu nedenle, yapılan eksikliğin basit bir belgelenme hatası değil, teklifin bütünlüğünü zedeleyen bir eksiklik olduğuna hükmedilmiştir.

Vaka özelinde pilot ortak gibi ihale sürecinde kritik rol üstlenen gerçek veya tüzel kişilere ilişkin özel bir değerlendirme yapılmamıştır, zira ihtilaf temel olarak iş hacmi tevsiki kapsamındaki genel yeterlilik belgesinin eksikliği üzerinedir. Bu durum, yeterlik kriterlerinin bireysel ortak bazında değil, teklif düzeyinde toplu olarak değerlendirildiğini ve kritik belgelerin sunulmasının hangi teklif sahibi tarafından yapıldığından bağımsız olarak zorunlu olduğunu göstermektedir. Başvuru sahibinin diğer yönlerden iddiaları değerlendirme dışı bırakılmış, temel eksikliğin yalnızca yapım işleri cirosunu gösteren uygun nitelikteki belgenin sunulmaması olduğu belirtilmiştir.

Kamu İhale Kurulu, yeterlik değerlendirmesinde yalnızca içerik değil, aynı zamanda sunulan belgelerin usulüne uygun olup olmadığını da dikkate alarak kapsamlı bir değerlendirme yapmıştır. Sunulan kurumlar vergisi beyannamesinin yeterli nitelikte olmaması gerekçesiyle, geçerlilik koşullarını sağlayan belge sunulmaması durumunda teklifin değerlendirme dışı bırakılmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Son aşamada, ihale işlemlerinin yeniden gerçekleştirilebilmesi için ihale kararının iptaline hükmedilmiş ve kamu ihale sürecinin şeffaflık ve eşit yarışma ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiği bir kez daha vurgulanmıştır.


Bu içerik, ilgili kararın genel çerçevesini ve Kurul değerlendirmesinin ana hatlarını açıklayıcı nitelikte sunmak amacıyla hazırlanmıştır.
Metin, kararın tamamının yerine geçmez ve bağlayıcı veya nihai bir hukuki değerlendirme olarak kabul edilemez.
Burada yer alan açıklamalar, yalnızca bilgilendirme amacı taşımakta olup, yapılacak değerlendirmelerde kararın aslı ile dayandığı resmî metinlerin esas alınması gerekmektedir.

Bu karar ve değerlendirme çerçevesinde görüşlerinizi paylaşabilir, farklı yorum ve yaklaşımları tartışmaya açabilirsiniz.